Viime viikolla oli hilkulla, että Jaakolle olisi tullut ostettua valmiit farkut. Päätin kuitenkin ostaa kankaat ja viikonloppuna niistä tulikin uudella kaavalla hurauteltua tällaiset housut:

985135.jpg

Sinänsä oli vähän kangaskaupassa epäonnea, että piti ostaa lähes metri ylimääräistä kangasta, kun Eurokankaassa ei suostuta leikkaamaan kilokankaista palaa, jos jäljelle jää alle metri! No, täytyy yrittää keksiä, mitä siitä metristä sitten tekisikään. Kyllähän metristä jo hameen ompelee.

Seuraavana työnä on varmaankin sukulaislapsille fleecepuseroita aikaisemmin tulleista kierrätyskankaista. Suurin osa niistä on niin siistejä, että kehtaa muillekin antaa niistä tehtyjä ompeluksia. Vetoketjuja on myös niin paljon, että taidan laittaa paitoihin vetoketjuhalkiot pääntielle.

Tänään tuli syksyn Ottobre Woman. Aikaisemmin mulle on tullu Suuri Käsityölehti, mutta olen alkanut vuosien jälkeen kyllästymään siihen. Tilausta on jäljellä tammikuuhun asti, minkä jälkeen taidan pitää taukoa ja tilailla vaan Ottobre Womania. Se tulee kaksi kertaa vuodessa, mutta mallit on hyviä peruskaavoja, joita voi ommella ympäri vuoden. Täytyy nyt vielä miettiä lehtitilauksia, mutta joku lehti saa kuitenkin tulla, että saa tuoreita vinkkejä vaatteiden ompeluun.

Diplomityötä pitäisi vääntää, mutta ompelu on siitä hyvää vaihtelua, että voi tarvittaessa keskittyö kokonaan, mutta välillä saattaa huomata järjestelevänsä diplomityön kappaleita mielessään oikeille paikoilleen. Huomenna taas sitten niihin hommiin, tänään alan tehdä lapsille joulupaketteja :)