Vaikka aikaisemmassa viestissä meinasin jättää joululahjakuvat vasta joulun jälkeen lisättäviksi, päädyin kuitenkin siihen, että kerronkin lahjan saajille blogista vasta jouluna tai sen jälkeen. Sillehän ei tietysti mitään voi, jos tänne jotain kautta muuten eksyvät. Aika vähän olen missään tätä blogiani maininnut, joten eivät taida vahingossa kovinkaan helpolla tänne löytää.

Monissa blogeissa ja mm. viime viikonloppuna Lahden Kätevä-messuilla olen nähnyt ns. näppipyyhkeitä, jotka voi kätevästi kiinnittää keittiön kaappien kahvoihin. Päätin minäkin sitten kokeilla niiden tekoa Joensuusta saamistani kierrätysfroteista. Yläosat ja reunat tein kangaslaatikossa jo pidempään odotelleista kankaista.

1042929.jpg

Ompelu kävi näppärästi laskostamalla froteen yläosan kankaiden väliin ja saumurilla yli. Nuppareita kun ei voinut käyttää, meni osassa kappaleet vähän sivuun, mutta korjailin sitä sitten reunoja huolitellessa saumurilla. Reunoja varten leikkasin kaitaletta tilkkuleikkurilla. Seuraavalla kerralla kai ymmärrän leikata ne täysvinoon, jolloin kulmakohdissa nauha istuisi paremmin. Nauhan toisen reunan käänsin silitysraudan kanssa, jolloin ompelu oli helppo vaikkakin aikaa vievää. Tällä kertaa valmistui 8 keltaista ja 3 punaista. Froteeta riittää vielä, joten tästä taitaa tulla tämän joulun vakiolahja sukulaisille. (Aika usein on tullut keksittyä joku mukava juttu, jollaisen voi antaa jokaiselle omansa.)