Niinhän sitä helposti luulisi, että kun yhden suuren kouluhomman saa valmiiksi, voi alkaa vaan tehdä kaikkia kivoja juttuja. Kuten nukkekotia. No, koulujuttuja tulee aina pienempiäkin ja niille on aikarajansa. Nukkekotia siis suunnitellaan hartaudella ja toteutetaan vielä sitäkin hitaammin.

Tässä vanha kuva kotitalostani, josta olisi tarkoitus tehdä pienoismalli nukkekodin muodossa:

1057398.jpg

Niin kuin varmasti kuvasta näkyy, on tiedossa melko haastavia hetkiä, koska kattolyhtyjä on monta ja täytyy tarkkaan miettiä, miten seinien ja kattojen avaamiset on järkevintä toteuttaa. Talosta on tarkoitus tehdä kaksipuoleinen eli kahdelta puolelta avattava. Katon eri puolet aukeaisivat pianosaranalla erikseen. Vielä en ole päättänyt, nousisivatko kattolyhdyn seinät katon mukana vai olisiko se osa etuseinää. Talon takapuolella on myös kattolyhty, joka jatkuu harjaan asti.

Sain vanhemmiltani kopiot 15 vuotta sitten tehdyistä pohjapiirroksista, joiden perusteella onnistuu melko hyvin rakennuskappaleiden suunnittelu. Osia on kuitenkin paljon ja ne täytyy suunnitella huolella. Mutta ajan kanssa kaikki...