Tänä vuonna on ollut joululahjojen tekoon hyvin aikaa. Nyt on vasta 1. joulukuuta ja suuri osa on jo paketeissaan. (Tietysti ne vaikeimpien lahjottavien lahjat on edelleen keksimättä...)

Parille vanhemmalle sukulaiselle ajattelimme tänä vuonna antaa mukavat olohousut. Rentoja housuja kun ei voi koskaan olla liikaa! Kummatkin kuvassa olevat housut on tehty Suuren Käsityölehden 1/03 Suomi-housujen kaavalla. Sivuissa on taskut. Mallin mukaan vyötärölle tulisi vielä kiristyskuminauha, mutta niitä ei ole näihin versioihin laitettu. Siniset ovat valmiit, ruskeista puuttuu lahkeiden ja vyötärön kanttaus sekä vyötärökuminauha.

1098472.jpg


Kumpiinkin housuihin kirjoin pienen kuvion etuosaan, jotta etupuoli olisi selkeästi tunnistettavissa.

Aikaisemmin kirjoittelin Eurokankaan kilokankaiden hinnoista ja kuinka täytyy ottaa ylimääräistä haluamattaan. Nyt aloin ottaa ylös ostamieni kankaiden metri- ja kilomäärät ja lasken hinnan kummallakin tavalla, jotta pääsen hieman paremmin selville, mitkä kankaat loppujen lopuksi on edullisempia kilo/metrimääräisinä ostettuina. Esimerkiksi  noihin housuihin ostin collegen metreinä, 8,90 e/m, jolloin kilohinnaksi tuli 25 e/kg. Tarjolla olisi ollut palalaarissa myös hieman paksumpaa collegea hintaan 10 e/kg. Tällä kertaa kilotavara olisi ollut edullisempaa. Tosin ostin myös perusfarkkua, 5,90 e/m, jolle kotona punnituksi kilohinnaksi tuli 9,22 e/kg. Eli todella vaihtelevaa kilo/metrihinnan edullisuus! Tutkimukseni on vasta alullaan, mutta ehkä jonain päivänä olen hintatietoinen kankaanostaja :)