On ihan epätodellinen olo, kun sain lukea Jaakon Puolustusvoimilta saamastaan kirjeestä, että hänet on vapautettu asevelvollisuudesta rauhan aikana... Armeija olisi ollut edessä kesällä, mutta nyt voikin keskittyä hakemaan pysyvää työtä ja viettää kesää vaimon kanssa purjehtien metsässä tetsaamisen sijaan.

Veneen runkokatsastus oli kaksi viikkoa sitten ja meni läpi ilman mitään ongelmia. Tänään Jaakko menee tekemään pieniä huoltotoimia veneelle, kun minä menen töihin. Tällä viikolla mulla on vain 7 tuntia opetusta lukiossa + 6 tuntia oppilaslabraa.

Tänään olen leiponut pitkästä aikaa sämpylöitä. Tuli kyllä hyviä ja pehmeitä! Laitoin nesteeksi eilistä perunankeitinvettä ja jauhoiksi kaurahiutaleita, ruisjauhoja ja valkoista vehnäjauhoa. Resepti menee suunnilleen niin, että 8 dl nestettä, 2 pss kuivahiivaa, kaurahiutaleita 3 dl, ruishiutaleita 2 dl ja loput jauhot vehnäjauhoja. Sitten vielä loraus öljyä noin puoli dl. Tällä kertaa öljynä oli oliiviöljy. Jauhojen kokonaismäärää en osaa sanoa, mutta sanotaanko että silleen sopivasti että irtoaa käsistä.