Viikko sitten Jaakko laittoi töistä viestiä, että hänen työkaverinsa nypläysryhmässä oli ollut liian vähän väkeä aloittamassa ja kyseli minun kiinnostustani lähteä mukaan. Olen nyplännyt joskus noin 10 vuotta sitten, joten tiesin, mitä suunnilleen olisi tiedossa. Menin sitten mukaan ja sille tielle jäin. Ekalla kerralla minulla ei ollut tarvikkeita mukana, joten valitsin ensimmäisen työni ja pistelin mynsterin valmiiksi seuraava kertaa varten.

 Viikonloppuna kävin hakemassa äidiltä nypläystyynyn ja nypylöitä lainaan. Nypylätkin tuli puolettua viikonloppuna valmiiksi. Eilen pääsin sitten suoraan aloittamaan nypläystyötäni, joka on  vaatimattomasti 30 cm x 30 cm liinan reunapitsi. Pääsin kuitenkin hyvin alkuun työssäni. Jopa 3 mallikertaa tuli valmiiksi 3 tunnissa.

1929836.jpg

Malli ei ole mikään kovin vaikea: kierteistä neulapohjaa, hämähäkkejä ja liinalyönneillä viuhkoja sivuun. Sisäreuna on kolmen parin kokolyöntejä. (Nimitykset on vähän vielä hakusessa...) Päättely on ilmeisesti ikävää hommaa, mutta siitä en viitsi kantaa vielä huolta, koska työtä vielä riittää ennen kuin niin pitkälle pääsen.