Aika on vierähtänyt nopeasti, kun töissä on ollut kiirettä. (Vai onko?) Joka tapauksessa olen saanut yllättävän paljon myös ompelutöitä tehtyä!

Heti kassikaavojen saavuttua aloin tehdä Weekender Travel Bagia kotoa löytyneistä tarvikkeista. Perustukikangasta ostin lisää, mutta muuten mentiin valmiiksi olevilla kankailla ym. Ja tässä on tulos:

 

Puutteellisen tukemisen takia kassista ei tullut kovinkaan ryhdikäs. Alunperin ajattelin tätä työkassiksi, mutta taitaa jäädä ihan alkuperäiseen käyttätarkoitukseensa viikonloppumatkakassiksi.

Ohjeesta poiketen lisäilin taskuja sinne tänne ja mm. päädyissä oleviin avotaskuihin lisäsinkin vetoketjut. JOS tästä olisi tullut minulle työkassi, olisi näissä päätytaskuissa voinut pitää mm. bussikorttia ja kännykkää sekä avaimia.

Sisällekin tuli lisää taskuja sekä avomallia että vetoketjullinen.

Kokeilukappale oli siis siinä. Varmasti tulee vielä toinenkin tehtyä! Ostin maanantaina kovikekangasta ja seuraavaan tulee sitä. Haasteellisuuskin varmasti kovenee, kun saa miettiä mihin suuntaan kassia vääntää ommellessa, ettei kovikkeet kovasti taipuisi!

Seuraavaksi minun piti ommelle itselleni collegepuku, mutta paidasta tulikin iso ja se päätyi miehelleni Jaakolle. Kaava on Suurestä käsityölehdestä 1/2003 Suomipaidan kaava, sitä olen ennekin käyttänyt hiukan pienempiin paitoihin.

Collegehousujen reiteen osui ikävästi kankaassa ollut pieni silmäpako, mitä päätin paikkailla kirjomalla koneella päälle lehden. No mutta, lehden kirjontaan meni aikaa ja poistuin hetkeksi koneen ääreltä, kunnes askarteluhuoneesta kuului rytinää. Kone oli imaissut hiukan ylimääräistä kangasta kirjontakehän ulkopuolelta. Samassa yhteydessä oli kirjontapaininjalka ommeltunut kiinni kankaaseen ja siinä menikin tovi ennen kuin päästin jatkamaan kirjomista. Tästä seurauksena tuli reiteen toinenkin pieni reikä, mikä sitten tuli paikattua toisella vähän pienemmällä lehdellä.

 

 

Ihan viimeisin ompelutyö on ollut Amy Butlerin Sophia Carry-All- kassi, joka onnistui melko hyvin. Ruudullinen kangas ei ehkä ollut paras mahdollinen tähänkin harjoituskappaleeseen, mutta mennee omassa käytössä, vaikka ruudut eivät joka paikassa ihan jämptisti menekään. Kuvassa kassi on vielä vinossa, joten epäsuoruus oikein korostuu. Kiinnisilitettävä tukihuopa ja kovikekangas auttoivat kyllä paljon ryhdikään lopputuloksen saavuttamisessa. Sisälle tein taas vähän erilaiset taskut ohjeesta poiketen.

 

Sisälle tein taas vähän erilaiset taskut ohjeesta poiketen.

 

Seuraavana hommana on kai sitten OOK:n tammi-ja helmikuun tekeleen loppuun saattaminen. Nyt on sekä Weeender Bag että Sophia Carry-all ertaalleen tehtyinä, joten voi rauhassa tehdä muitakin ompelujuttuja. Niin siis, olen tämän viikon hiihtolomalla, ei mulla muuten näin paljoa olisi aikaa. Näista loman aikana on valmistunut tuo Sophia.

P.S. Jos jostain kohdasta puuttuu k-kirjaimia, se johtuu siitä että näppäimistö alkaa kai olla loppuun kulutettu.