Pääsiäisen kunniaksi nypläsin pitsiä pääsiäismunan päälle. Tosin, tämä muna menee huomenna näyttelyvitriiniin muiden nypläysryhmäni töiden kanssa.

1238922073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Töissä on ollut kiirettä, en ymmärrä miksi. Joka tapauksessa ompelut ja muut käsityöt ovat jääneet vähemmälle. Alkuvuodesta suunnittelin tekeväni naisvaltaiselle työporukalleni naistenpäiväksi meikkipusseja tilkkutöinä, mutta en sitten kuitenkaan ehtinyt. (Pusseihin olisi tietysti sisälle tullut laitettua itse tehtyä saippuaa... ) Tai osasyy oli kyllä innostuksen laantuminen ja vuorikankaan puute. Nyt sain yhden kokeilukappaleen meikkipussista valmiiksi. Tukikangas voisi olla ihan hyvä juttu, koska nykyisellään pussi on aika heppoisen oloinen.

1238922059_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Konekirjontojakin voisi lisätä yksivärisiin kankaisiin. Sisäkankaalla on mielenkiintoinen tarina takanaan. Äitini nimittäin ompeli samasta kankaasta minulle mekon kerhon kevätjuhlaan, kun olin alle kouluikäinen. Ja nyt sitten tilkkujen seasta löysin pienen palan sitä kangasta.

Olen leikellyt reilusti yli kymmenen vuotta kestäneeseen ikuisuusprojektiini hiukan lisää tilkkuja. Kyseessä on tilkkupeitto, joka koostuu pienistä (lopullisesti 5 cm x 5 cm) vanulla täytetyistä tyynyistä. Pieniä tyynyjä pitäisi olla yli 700 lopullisessa työssä. Tällä hetkellä hommaa helpottavat tilkkutyöalusta, -viivoitin ja -leikkuri, mutta ei se silti ole lähiaikoina valmiiksi tulossa. Alkuperäisistä 8x8 tilkuista olen ison osan käyttänyt 5 vuotta sitten tekemääni parivuoteen päiväpeittoon.