Alan hitaalla tahdilla varautua siihen, että voisin hankkia uuden kirjovan ompelukoneen. Samalla kun kävin ostamassa nykyiseen koneeseen uuden ohjelmoitavan kortin, kertoi kauppias uudemmista ja hienommista malleista. Nämä olivat poistomyynnissä oleva Husqvarna Designer I USB (jota olen ihaillut kauan uskaltamatta edes unelmoida) ja uusi Husqvarna Designer Topaz 30.

Ostin nykyisen koneeni päästyäni ylioppilaaksi 2002 ja siihen sitten vähitellen kirjainkortin 2003 sekä lopulta kauan haaveilemani kirjontaohjelman 2004. Eipä tuolloin muusta olisi voinut uneksiakaan. Nyt kuitenkin on elämä mennyt eteenpäin, olen valmistunut ammattiin ja saanut vakityön, joten ehkä voisi jo ajatella jotain suurempaa panostusta harrastukseensa. Hyviä laitteita nuo nykyisetkin ovat, mutta silti sitä kaipaa hiukan isompaa kirjonta-alaa ja uusia haasteita. Samalla koneella on ommeltu niin haalarimerkkejä opiskeluaikana kuin oma hääpukukin.

 

1245054172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Saa nähdä, kelpaako laitteistoni kenellekään muulle kuin minulle. Päätin kuitenkin kokeilla ja tein tänne blogiin esittelysivun. Tosi vaikea on kyllä hintaa arvioida, kun ei halua ihan uuden hintaa pyytää eikä toistaalta ihan ilmaiseksikaan antaa.  Kiirettä myynnille ei ole, mutta tietysti mitä nopeammin menee kaupaksi, sitä nopeammin lähden uutta ostamaan :) Helpointa tietysti olisi, jos löytyisi kerralla ostaja kaikille noille myynnissä oleville. Vielä en edes mieti, miten selviän väliajan vanhan koneen myynnin ja uuden koneen saapumisen välillä...

(Hiukan taustatietoja hinnoista: kone itsessään oli hiukan yli 1300 e. Kirjainkortti oli noin 100 e. Kirjontaohjelma, lukijalaite, ohjelmoitava kortti ja Plus hoop (10x17) oli reilut 500e. Uusi ohjelmoitava kortti oli 90 e.)