Saumurista ei ole kuulunut vielä mitään, mutta eiköhän tässä nyt ilmankin selviä, kun vaan ottaa selvitäkseen.

Viime lauantaina aloitettu Pinwheel 7 veljeksestä on mukavasti edennyt. Jännitän kyllä kovasti, tuleeko sopivan kokoinen. Hihanaukosta hihanaukkoon on aika lyhyt matka. En soveltanut ohjetta ollenkaan käyttämälleni langalle sopivaksi, kun tiheydet täsmäsi melkein... Hihanaukot tein neulomalla puuvillalankaa ja peruuttamalla neulomaan uudestaan villalangalla. Jos nyt ei ole sopivassa kohdassa hihat, varmaan täytyy vaan avata aukot johonkin muuhun kohtaan.

1267775546_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona "löysin" yhdestä kaapista vanhan villatakkini, johon olin jo laittanut napit rikkoontuneen vetoketjun tilalle. Napinlävet olivat alkaneet purkaantua ja muutenkin olivat liian löysät, joten jotain piti keksiä.

1267775537_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päätin laittaa nappien tilalle uudestaan vetoketjun. Vetoketjun ompeleminen on hankalaa joustavaan kankaaseen, joten ompelin ruudullisesta kankaasta suikaleet, joihin vetoketjun puliskat kiinnitin.

1267775525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aivan tyytyväinen en tulokseen ole, koska toinen puoli venyi toista enemmän. En huomannut tätä tarkistaa kesken ompelun. Menettelee silti koti-/mökkikäytössä. Tai sitten vielä jossain vaiheessa korjailen työn jälkeää.

Samaisesta kaapista villatakin kanssa löytyi myös vanha rikkinäinen neule sekä vetoketjurikkoinen farkuista tehty hame. Näistä yhdessä ja vähän vinonauhaa lisäämällä tein muutama patalappua. Niille on aina käyttöä joko itsellä tai tuliaisiksi. Tikkasin kerrokset ensin kiinni sieltä täältä kaarevalla ompeleella, leikkelin palat sopiviksi ja kanttasin. Farkkutilkkulaatikosta löytyi farkkujen teossa poisleikattua lahjetta. Korjasin Jaakon kaksien farkukkujen kuluneet lahkeet samalla.

1267775517_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen ihmetellyt kangassaksissani esiintyvää pykälää terien päässä. Ihan Itsessä on ollut saksikeskustelua ja viimein ymmärsin ilmeisesti tiputtaneeni sakseni, mistä johtuen terä on lyönyt toiseen terään kolon tai sitten terät ovat vääntyneet päistään. Ei silti olisi pahitteeksi olla toisetkin kangassakset. Surffailin netistä ja Ompelukone Koivussa olisi edullinen mutta laadukas setti. Samassa paikassa olisi muutakin hyödyllistä ostettavaa.

Saumurin rikkoontumisen jälkeen olen alkanut miettiä peitetikkikoneen ostoa. Saumuria se ei korvaa vaan toimisi hyvänä työparina saumurille trikoovaatteita ommellessa. Nykyisen ompelukoneen kanssa on ollut ongelmia kaksoisneulalla tulevien hyppytikkien kanssa. Peitetikkikoneella saisi kaitaleet ja reunat nätisti ommeltua. Varmaan siinäkin opettelemista riittäisi, mutta ajan kanssa varmasti alkaisi sujua. Netistä lukemieni kokemusten perusteella Janomen ja Elnan toisiaan vastaavat mallit voisivat olla hyviä vaihtoehtoja. Janomen hintaa en ole vielä saanut, mutta Elnan hinta näyttäisi olevan 590 e. Janomen pitäisi ymmärtääkseni olla hiukan Elnaa halvempi. Tässäkin yksi vaihtoehto olisi tilata ulkomailta, mutta luulisi Suomestakin saavan tingittyä noita hintoja vielä alaspäin. Täytyy nyt vielä mietiskellä, olisiko sille peitetikkikoneelle riittävästi käyttöä.

Nyt taidan kuitenkin suunnata aurinkoisen maiseman kautta kohti kirjastoa ja käsityölehtiä ja -kirjoja. Mukavaa viikonloppua!

Saara