Löysin käsityölehdestä hyvän kaavan pienten kangaskappaleiden hävittämiseen, yksinkertaisen vauvan alushousukaavan. Päätin, että yli jäävät osat VOIN heittää roskiin. Lähipiiriin on tulossa vauvoja, joten käyttöä varmasti olisi. Idea lähti oikeastaan siitä, että katselin muuten käsityölehtiä ja aloin tarkastella kestovaippaohjetta. Kosteussuojakankaita on ymäärtääkseni olemassa vain vähän erilaisia, joten ajattelin, että voihan siihen päälle pukea jotain kauniimpaa, kivasta kankaasta tehdyt pöksyt.

Leikkasin parit pöksyt ja aloin ommella. Melkolailla heti alkuun alkoi ilmetä ongelmia saumurin kanssa. Lankoja katkesi kummasti, neulakin katkesi. Imuroin koneen sisäosat ja langoitin koneen uudestaan. Edelleen ilmeni lankojen katkeamista. Pariin kertaa kuului kamalaa ryminää kesken ompelun ja kun tarkemmin katsoin "konepellin" alle, huomasin luontipiikin kääntyneen pois paikaltaan. Senhän sai helposti takaisin paikalleen. Vielä kerran luomispiikki pongahti sijoitaan vääntyen käyttökelvottomaksi :( Enää sitä ei pystynyt kääntämään paikalleen. Tässä vaiheessa soitin koneen myyneeseen ompelukonekauppaan, josta sanottiin että tänne vaan, ei auta enää ommella.

Iltapäivällä vietiin saumuri huoltoon. Saa nähdä meneekö takuuseen. Aika kurjaa olla ilman saumuria, kun nyt olisi loma ja aikaa ommella... Ei auta leikata kankaitakaan, kun tulee tuskainen olo, ettei saa mitään tehtyä.

Mikä on todella yllättävää, aloitin lauantaina kutoa Pinwheel-neuletakkia! Olen saanut jo suunnilleen halkaisijasta puolet tehtyä, mikä tarkoittaa neljännestä ympyrästä. Lisäksi tulee tietysti hihat. Lankana on farkunsininen 7 veljestä, josta ei ole vielä ensimmäinenkään kerä lopussa. Knit Pron symphoniet on kyllä mahdottoman hyvät pyöröpuikot, kun pystyy siiman pituutta vaihtamaan niin sujuvasti!

Yritän keksiä jotain kivaa tekemistä, kun en voi saumuroida....