Kevätkiireet jatkuvat, eivätkä ne varmaan hellitäkään ennen kuin 10.6. jolloin olen ekaa päivää kesälomalla. Tällä viikolla olin töissä vain maanantaina ja tiistaina, ja silloinkin jäi paljon aikaa kaikkeen muuhunkin. Tiistaina kävin töiden jälkeen "kiertueella" ympäri Tamperetta: koiranruokakaupassa, Tohlopissa Triteksissä, Pispalassa Koivulla ja vielä Lentävänniemessä Ännällä. Triteksissä oli mielestäni tällä kertaa paremmin edullisia kilokankaita kuin viimeksi.

Kankaita lähti Triteksistä mukaan täyteen sullottu muovikassillinen. Hintaa tuli yhteensä 30 e, mikä ei ole kyllä paha summa tästä määrästä kankaita! Yksiväriset sekundakankaat on 4 e/kg, kuviolliset sekundatrikoot 6 e/kg, yksiväriset palatrikoot 8 e/kg ja kuviolliset palatrikoot 12 e/kg. Kuvan kasasta vain neljä ylintä kangasta oli 1-luokkaa, muut oli sekundapaloja, joissa siis voi olla reikiä, jotenkin vinot reunat, merkintöjä ym., jotka nyt ei kuitenkaan sopivasti leikattuna mitenkään ole ongelma lopullisessa vaatteessa. Ylimmästä valkopohjaisesta raitakankaasta aloin jo ommella itselleni T-paitaa. Kangas on sama, josta syksyllä tein Jaakolle paidan.

1273819350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koivun ostoksista en ottanutkaan kuvaa, mutta sieltä löytyi neppareita, kuminauhoja ja vetoketjuja.

Ännällä kävin vahaamassa venettä. Tosin homma jäi kesken tihkusateen takia! Mutta keskiviikkona käytiin sitten vahaamassa paatti loppuun ja eilen laitettiin vene vesille sekä nostettiin jo mastokin pystyyn. Kyllä taas oli jännittävää nostaa venettä pukilta ilmaan ja veteen... Onhan siinä vakuutus, mutta aina pelottaa että jos joku jääkin alle venee tippuessa. Ja siis HUOM: En kyllä ole koskaan kuullut keneltäkään veneen tippuneen nosturista. Mutta kertahan se olisi ensimmäinenkin...

Viime viikolla ompelin farkkupaloista pari pannulappua. Niitä aina tarvitaan ja voi vaikka viedä lahjaksikin. Tässä kuva samojen lappujen eri puolilta. Kokeilin applikoida sydämiä ja mukavasti se sujui ompelukoneen pykäpistoja muistuttavalla tikillä.

1273819371_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273819361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koira on tolloillut kotona sen minkä ehtii. Tässä nyt ihan mietoa hölmöilyä: Tiskialtaasta se otti puulastan ja sitä sitten pureskeli niin, että osa piikeistä katkesi. Rasseli on ihan lempeä koira, mutta silti pitää murista ja mennä esimerksiksi pöydän alle piiloon, ettei vaan suusta otettaisi luvattomia esineitä. Yhtenä päivänä Rasseli oli myös karkuteillä kotipihasta. Pelästyin jo sen lähteneen jonnekin kauemmas, mutta olikin ollut naapurin pihassa ja ystävällinen naapurinrouva oli ottanut sen sisälle ja kalkkunan fileen voimalla kuljettanut takaisin kotipihaan. Sen jälkeen Rasseli on pari kertaa jo karannut etuovesta pihalle ja toisen naapurin ovelle. Ja tietysti voin myös mainita yliystävällisen vastaanoton, kun Marja kävi meillä. Siinä meinasi ompelukoneet lentää lattialle ja Marja kaatua, kun meno oli niin vauhdikasta, kuolasta housuissa puhumattakaan.

1273819386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jaakko lähti katsastamaan autoa ja kohta lähdetään mökille paikkoja laittamaan kuntoon. Uutta laituria kuulemma pitäisi rakentaa. Ihmeellinen helle tähän toukokuulle osui! En ole ollenkaan ehtinyt ottaa kesävaatteita esille ja nyt niitä jo tarvitsisi pikaisesti. Koirakin ilmeisesti tuli kevään yllättämäksi, koska sillä on vielä ihan paksu talvikarva ja nyt siltä lähtee isoina tuppoina karvaa.

Mukavaa viikonloppua!

t. Saara