Uusimmassa Yhteishyvässä oli juttua tavaroiden ja palveluiden vaihtamisesta ilman maksua. Jutussa mainittiin tavaroiden vaihtoon keskittynyt suomalainen palvelu nimeltään Netcycler. Innostuin heti tutustumaan vaihtopalveluun ja heti samana iltana (eilen siis) rekisteröidyin palveluun. Ideana on laittaa tarjolle omia tavaroita, joista on valmis luopumaan. Ilmaiseksi tavaroita saa antaa, mutta useimmiten tavoitteena on vaihtokauppa suunnilleen samanarvoisten tavaroiden kanssa.Jotta vastapuoli voisi paremmin tietää, minka tavaran hän voisi antaa saamastaan tavarasta vastineeksi, voivat käyttäjät lisätä toiveita.

Vaihtotavaroiksi laitoin nyt alkuun pari väärän kokoista ja väristä Teema-lautasta, boolimaljan ja kassillisen trikootilkkuja. Minulla on toiveina mm. keltaista Teemaa ja Lumi-astiastoa. Eka kysely Teema-lautasista tuli jo, mutta kyselijällä ei ollut suoraan minulle tarpeellista tavaraa. On myös mahdollista, että palvelu muodostaa ihmisistä rinkejä siten, että kaikki saavat jonkin tavaran. Ennen vaihdon toteutumista on jokaisen osapuolen hyväksyttävä vaihto. Mielenkiintoista mielestäni! Jouduin hiukan muuttamaan linkkejä, koska pitikin olla kirjautunut, että pääsee profiiliani katsomaan.

Jos joku muuten tätä kautta innostuu noista Netcycleriin laittamistani tavaroista ja haluaa vaihtaa niitä, saa viestiä laittaa kommenttina. Kannattaa laittaa myös sähköpostiosoite, joka näkyy vain minulle, niin pystyn ottamaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Aloitin viikko sitten hameen ja liivin ompelemisen. Kaikki kappaleet on leikattu valmiiksi ja hame ommeltukin melkein valmiiksi. Ei vaan ole riittänyt innostusta tehdä hommaa valmiiksi asti. Edellisen kirjoituksen topista oli jäänyt vielä hiukan pellava-polyesterruutukangasta ja siitä surauttelin tänä aamuna pari tyynyliinaa. Yleensä olen tehnyt enemmän vaatteita ja jättänyt sisustustekstiilit ja vuodevaatteet vähemmälle, mutta kai se on ollut tuo viime aikainen helle, joka on voimia verottanut. Ruutukangasta on tyynyliinojen etupuolella reunoissa tuollaiset kaitaleet.

1280580616_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siirryn takaisin ompeluhuoneen puolelle, jos vaikka saisi hameen valmiiksi ja ehkä myös liiviä alulleen. Rauhallista sapattia!

Saara