En tiedä, mistä taas innostus iski, mutta varmaan muuten vaan törmäsin vuosia sitten hankkimaani pieneen decoupage-lakkapulloon. Olisikohan jossain TV-ohjelmassa ollut joku decoupage-työ, kun lakkaa tulin hankkineeksi. Mitään en siitä silti silloin tehnyt, mutta nyt olin jo valmiiksi kerännyt muutama Pringles-purkkia koristelua varten. Maalasin purkit ensin valkoisella jämämaalilla kahteen kertaan. Kolmas kerros olisi ollut tarpeellinen, koska maalin alta paistaa vielä hiukan alkuperäinen väri. Liimailin vaaleanpunaista ruususydäntä lautasliinasta. Kahteen purkkiin tuli vain yksi sydän. Toisiin kahteen purkkiin kokeilin laittaa liinaa joka kohtaan, ettei epätasainen maali näkyisi. Epätasaisesta maalista huolimatta pidän enemmän noista purkeista, joissa on vain sydän edessä.

1281097451_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaikutti tosi näppärältä tämä decoupage! Aikanaan muistan ohjeen olleen, että superlon-sudilla laitetaan lakkaa, mutta minä käytin ihan tavallista pienehköä sivellintä ja hyvin sujui. Tällä tavalla saakin mukavasti päällystettyä säilytysrasioiksi kaikkia epämääräisiä laatikoita, joita aina jemmaan. Myös lahjarasioita ja pussukoita voisi tällä tavalla tehdä. (Joku varmaan ajattelee, että vanha juttu tuo decoupage :) Mä olen varmaan vähän jälkeenjääny...)

Keittiöremontti ei ole edennyt tällä viikolla yhtään. Putkimiehen täytyy ennen kaappien purkamista käydä laittamassa sulkuventiilit putkiin, kun niitä ei ole ollenkaan. Toivon mukaan ensi viikon alkupuolella saataisiin tämä homma hoidettua.

Saara