Välipäivät ovat kuluneet kevyestä jouluflunssasta toipuessa. Siitä johtuen on tullut vain maattua sohvalla elokuvia katsoen. Rasseli oli myös maanantaina sterilisaatiossa, mistä johtuen menot kodin ulkopuolelle ovat olleet rajoitettuja.

Joululahjaksi en tänä vuonna paljoa tehnyt itse. Kälyn perheelle tein kuitenkin jokaiselle nimikoidut kangaspussit ja perheen lapsille lisäksi oman nimen kirjaimilla varustetut hernepussit. Kiva homma oli tehdä vaihteeksi vähän erilaista ompeluhommaa. Pusseissa kirjaimet on applikoitu toisella kankaalla. Mulla oli ihan omat menetelmät, kun en omista liimaharsoa ja hyvin toimi silti. Hernepusseihin tein kirjaimet vapaalla konetikkauksella.

1293810297_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joululomani alettua keskiviikkona 22. päivä päätin leipoa joululimppuja. Oikeastaan piimä ja ruisjauhot oli laitettu jo tiistai-iltana imeltymään. Viime vuodesta muistelin, että alunperin olin tekemässä yksinkertaista annosta taikinaa, mutta sitten vahingossa tuli mausteita tuplamäärä ja jouduin tekemään kaksinkertaisen taikinan. Tänä vuonna ajattelin tehdä saman suuruisen satsin, koska leipiä oli tullut sopivasti 6 kappaletta. Mutta kuinkas kävikään...

1293810318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikinaa riitti ohjeeseen kirjaamani ämpärin lisäksi myös toiseen kulhoon. Alunperin olin kyllä laskenut jauho- ym. määrät ja todennut, että 5 kg vehnäjauhoja tarvitaan ja olin ne ostanut valmiiksi. Taisi olla viime vuotinen taikina silti vain yksinkertainen, koska nyt limppuja tuli yhteensä 16 kpl. No, riittipähän joulumuistamisia sukulaisten lisäksi ystäville ja naapurillekin!

1293810306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Positiivista sairasteluissa ja kotona olemisessa on ollut, että jossain vaiheessa pahimmasta taudista päästyäni aloin elokuvia katsellessa myös neuloa kesken olevaa Pinwheel Sweateria eteenpäin. Viimeiset kerrokset olivat todella pitkiä! Loppuun asti kuitenkin pääsin kehällä ja nyt on työn alla enää hihat neuletakkiin. Jos hyvin käy, nekin ehtivät valmistua vielä ensi viikon loppuun jatkuvan lomani aikana.

Olen huono lukemaan. En muista, mikä olisi edellinen kaunokirjallisuutta edustanut lukemani kirja. Sen sijaan lukemisiini ovat viime aikoina kuuluneet niin Thomas Johanssonin Volvo Ocean Racesta kirjoitettu Kova kierros, Stephen Hawkingin Ajan lyhyempi historia kuin Anu Hopian Kemiaa keittiössä. Muutama muukin kirja on kesken, mutta mitä suotta kiirehtiä. Näihän kirjasuosituksiin lopetan blogivuoteni 2010 ja toivotan kaikille kävijöille:

Turvallista vuodenvaihdetta ja menestystä vuodelle 2011!

Saara