Tänä talvena on lunta ja pakkasta riittänyt! Vähitellen ehkä uskaltaa jo suunnata kohti seuraavaa kesää. Eilen kaivelin trikoolaatikkoani ja löysin herkullisen yhdistelmän: vihreä ja oranssi. Kumpaakin kangasta oli melko vähän, joten niistä tuli sopivasti yhdessä aikaisemmin hyväksi todetulla kaavalla T-paita. Trikoo on Triteksistä kesällä ostettua viskoosisekoitetta (ainakin tuntuu pehmeämmältä kuin puuvilla) ja kaava Ottobrestä 2/08.

1298878035_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ottobrestä (5/10) on kaava myös yksinkertaiseen villakangasjakkuun. Kangas, villaflanelli, on laatikossa odottanut jo useita vuosia ja sopi tähän malliin. Kiinnityksen tein ohjeesta poiketen napin ja pienen silmukan avulla. Saatan siirtää niitä vielä vähän ylöspäin, koska pääntie on aika leveä.

1298878055_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidän Rasseli syö ja on koko elämänsä syönyt Eukanuba-nappuloita. Parin vuoden ajan pussit ovat olleet muovisia ja olen ne laittanut talteen. Mielessä on jo pidempään pyörinyt jonkinlaisen kassin tekeminen niistä ja lopulta päädyin tekemään kahvipussikopan tyyliin punomalla. Pussit ovat isoja, joten suikaleiden leikkaaminen kävi nopeasti. Säkkejä kului koppaan noin 12 (Noin yhden pussin verran jäi yli tekstivoittoisia kohtia pusseista, siksi epämääräinen määrä.) Nappuloista jääneen rasvan ja hajun takia suikaleet piti pestä, mikä kävi kyllä yllättävänkin helposti, vaikka pelkäsin siinä olevan iso työ. Suikaleet olivat kahvipussisuikaleita kapeampia, joten samoilla kude- ja loimimäärillä kassista tuli jonkin verran kahvipussikoppaa pienempi. Harkinnassa on vielä, raaskinko antaa kopan lahjaksi vai pidänkö itse. Käly täyttää keväällä 40 v ja tykkää kyllä vihreästä enemmän kuin minä. Ja toisaalta, pusseja on vielä muutama jemmassa ja uusia tulee noin yksi kuukaudessa...

1298878076_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Niin kuin helposti voi huomata, blogia tulee tällä hetkellä päivitettyä vain lomilla. Töissä on jo parin viikon ajan ollut helpompaa ja samaa tahtia jatkuu vielä reilun kuukauden ajan. Sitten tiukkaa rutistusta kuukausi, kuukausi helpompaa ja onkin jo vuorossa kesäloma.

Pinwheel Sweater on periaatteessa valmis, mutta käytännössä ei kuitenkaan. Toinen hiha on 5 cm liian lyhyt (toisen hihan tein suoraan riittävän pitkäksi), mutta oikean värinen lanka on loppu. Lisäksi hihojen kiinnityskohdista "kiristää". Joudun joka tapauksessa purkamaan molempien hihojen päistä hiukan ja jatkamaan toisella värillä. Harkitsen tässä jopa hihojen purkamista kokonaan ja hihanteiden päättelemistä, jolloin lopputulos olisikin liivi. Vuoden ajan olen Pinwheeliä tehnyt ja tällä hetkellä en ole tulokseen tyytyväinen. Taitaa jäädä taas isommat neuletyöt minulta väliin vuosiksi, kun tuloksen laadusta ei ole takeita!

Odottelen postin tuloa ja tiskikoneen valmistumista, jotta pääsen lähtemään kaupungille. Harvemmin tulee käytyä keskustassa, mutta nyt ajattelin suunnata kirpparille ja Eurokankaaseen. Kankaitahan riittää kotonakin, mutta voihan sieltä jotain kivaa silti löytyä!

Saara