Viime viikko kului aikamoisessa helteessä. Toisaalta tarkeni, mutta nyt kyllä jo nautin viilenneestä säästä.

Perjantaina ompelurintamalla pyörin hameen ja Jaakon caprien kimpussa. Hameesta en saanut hyvää kuvaa, joten otin vain kankaasta kuvan. Ihan klassinen perusmalli on kyseessä Suuresta käsityölehdestä 3/2011. Kangas olisi sopinut hyvin myös juhlamekkoon, mutta olin jo ehtinyt leikkauttaa vaaleanpunakukallisen, joten otin tätä vain pienen pätkän.

Jaakon capreista vain yksityiskohtakuva:

Olen kevään aikana tilannut pari kertaa kuussa kasviksia Luomulaatikosta. Viime viikolla tuli kesäkurpitsaa ja inkivääriä, jotka molemmat olivat tänään vielä käyttämättä. Niistä ja muutama viikko sitten tilaamistani, edelleen käyttöä odottavista, sitruunoista syntyi pirteä marmeladi, jota olen kerran aikasemmin tehnyt.

Kesäkurpitsamarmeladi

1 kg kesäkurpitsaa

3-4 sitruunaa

2 rkl inkivääriraastetta

500 g hillosokeria

Kuori kesäkurpitsoista vihreä kuori pois. Marmeladista ei tule keltaista, jos vihreää on mukana. Halkaise kesäkurpitsat ja poista siemenet. Pilko ja laita pienen vesimäärän kanssa kattilaan kypsymään noin 10 minuutiksi. Raasta sitruunan kuoret (keltainen osa) ja purista sitruunoista mehu. Raasta inkivääri. Soseuta pehmeät kesäkurpitsat. Lisää inkivääri ja sitruunamehu sekä sokeri. Keitä noin 15 min. Lisää sitruunankuoriraaste lopuksi ja laita lasitölkkeihin. Marmeladi hyytyy jäähtyessään.

Nyt taitaa olla vähän muotia "isoäidinneliöt". Minäkin innostui asiasta nähtyäni Suuren käsityölehden ohjevideon. Vapaavalinnassa olivat sopivasti tarjouksessa ekopuuvillalangat, joissa on 75% kierrätyspuuvillaa ja 25% akryylia. Kolme neliötä valmistui jo eilen mökillä ollessa. Vielä ei ole ihan selvillä, että tuleeko näistä tyynynpäällinen, kassi vai jotain muuta. Todennäköisesti kyllästyn näiden tekemiseen ja ruudut riittävät tyynynpäälliseen. Onneksi lopullisen työn kokoa on helppo muuttaa.

Tänään on ollut viideyden ansiosta siivouspäivä. Käsityöt ovat saaneet odottaa. Mutta housukangas ja kaava odottavat jo aloittamista.

Saara