Loma alkoi ja olen siirtynyt "kesäammattini" pariin ompelemaan ja tekemään kaikenlaisia käsitöitä. Eilen kävin ekan lomapäivän kunniaksi Eurokankaassa ostamassa kassillisen kankaita. Erityisesti syynä oli lauantaina olevat häät, joihin ei sopivaa mekkoa tuntunut kaapista löytyvän valmiiksi. Purjehduskaveri kyseli eilen mun pitkästä lomasta kuullessaa, että kuinka saan ajan kulumaan. Kyllähän sitä tekemistä kummasti keksii! Melkein parhaiten saan aikani kulumaan kotona kuin mökillä, kun täällä on ompelukoneet rivissä valmiina :)

Mekkoon harkitsin alunperin Marimekon vaaleanpunakuvioista Valkolumimarja-kangasta, mutta päädyin lopulta vastaavalla värityksellä olevaan Eurokankaan kankaaseen. Olinkin tällä kertaa aikaisempaa rohkeampi, kun uskaltauduin ostamaan mekkokankaan sisustuspuolelta. Samanlaisia kankaita nekin ovat, vaikka päällä olisi lappu "verhokangas" tai vastaavaa.

Suuren kuvion takia malli on yksinkertainen, jotta leikkaukset eivät rikkoisi kuviota. Mekon aava on Suuren käsityölehden numerosta 8/1998.

Mekon pariksi kaipasin jotain kevyttä neuletta tai boleroa. Sellainen syntyi pitsitrikoosta Suuren käsityölehden 11-12/2009 kietaisupuseron kaavalla. Käänteet ja nauha oli mukava surautella peitetikkikoneella. Tekeminen oli tosi nopeaa, aikaa kului ehkä reilu tunti.

Yritän muistaa laittaa häiden jälkeen parempaa kuvaa, jossa vaatteet olisivat käytössä.

Seuraavana suunnitelmissa on tehdä Jaakolle caprit ohuekosta tvillistä. Kaava on uusimmassa Suuressa käsityölehdessä.

Tällä viikolla on ollut kovaa hellettä, mikä tietysti lyhytaikaisena on ihan mukavaa. Pidemmän päälle se alkaa kyllä rasittaa. Mutta nyt ei auta muuta kuin laittaa ilmastointi päälle ja pitää ikkunat kiinni. Sisälle saa kohtuu sopivan ilmaston aikaiseksi.

t. Saara