Vietin mukavan viikonlopun. Jaakko lähit lentonäytökseen ja itse jäin kotiin. Lauantaina kävin Leenan kanssa Hatanpään Arboretumissa ja Marjamäen pajutilalla.

Portilla tulijan vastaanottaa valtava pajunorsu:

Viehättävä kasvihuone tai pihahuone:

Seinällinen erilaisia linnunpönttäjä:

Lokerikko posteille tai muille tärkeille papereille:

Seinälle postilokerikko ja samalla pari naulaa kasseille:

Keittiöön kaappi nauloilla ja pullojenkuivaustelineet: ( Tuollaisia telineitä muuten käytetään laboratorioissa purkkien ja kumiletkujen kuivaamiseen edelleenkin!)

Erityisesti naulakko kiinnosti tässä asetelmassa:

Peili ja naulat eteiseen:

Ja taas naulakkoa:

Kaunis kirjottu koristetyynynpäällinen:

Ja taas naulakko kiinnosti. Tosin myös sängyn verhot ovat kauniit ja sängyllä olevat isot tyynyliinat monogrammeilla:

Sisustuskaupoissa on mukava käydä, mutta toisaalta on ihana palata kotiinkin, missä sitä tavarapaljoutta ei ole ihan niin paljoa (vaikkakin ihan riittävästi). Naulakkona meillä on suomalainen Artekin koivuinen naulakko, mutta vähän havittelisin siihen tilalle jotain perinteisemmän näköistä ja kauniimpaa. Niin pelkistetty tyyli ei ole mun juttu. Tuolla pajutilalla oli myös ihania isoja pajukoppia, jotka sopisivat takkapuille. Sain pari vuotta sitten Artekin puutelineen lahjaksi ja sekin saisi vaihtua mielellään pärekoppaan.

Sunnuntaina vietin päivää yksin kotona. Lueskelin vähän blogeja, mutta myös käsitöitä ehdin tehdä. Lehtileikkeitä järjestellessä maistui kuppi teetä kauniista ruusukupista. Kupin olen pari vuotta sitten saanut kiitoksena kevätjuhlassa.

Kaikenlaisia kauniita kuvia tulee napsittua talteen lehdistä, mutta siellä ne oli hajallaan laatikossa. Siksi tein pikaisesti jostain epämääräisestä kartonkipalasta ja tätini töistä tuomista matriisipapereista leikekirjan Bind-It-Allilla:

Jouluinen pannumyssy ja patalaput saivat päällikankaakseen vanhan pellavahameeni päällikankaan. Patalappuihin ajattelin ensin kirjoa samat kukat kuin pannumyssyyn, mutta hyödynsinkin hameen taskut niissä. Hameen vuorista tuli hyvä kangaskassi, kun kahvan teki (taas siitä samasta...) punaruudullisesta puuvillakankaasta. Pajutilalta ostin vain pienen pajukopan, jota voisi jopa käyttää joissain tilanteissa käsilaukkuna, mutta myös lipaston päällä voisi toimia hyvin avainten ja kännykän säilytyspaikkana.

Pikaisena ompeluna valmistui jo perjantaina Leenalle kamerapussi digikameralle:

Mosaiikkitarjoitin on nyt maalattu valkoiseksi ja vuorossa on mosaiikkien liimaaminen paikalleen. Liimaaminen tulee tapahtumaan kontaktiliimalla, joka on minulle vieras aine. Saa nähdä, miten onnistuu. Laitan kuvia, kun saan homman valmiiksi.

Saara