Kahtena viime päivänä vastaan on kävellyt käsityötarvikkeita yllättävissä paikoissa. Ensin kävin postissa, jossa oli puoleen hintaan kuvioleikkureita. En ole (sitten päiväkodin , yli 20 vuotta sitten...) käyttänyt kuvioleikkuria, joten sellainen kiinnosti. Seuraavaksi kävin Kodin Ykkösessä, jossa oli kauniita pussilakanoita tarjouksessa. Ne olivat kuitenkin normaalilevyisiä, joten laskeskelin nopeasti että siitäpä saan kohtuuhintaan muutamia metrejä puuvillakangasta.

Kuvassa näkyy leikkurien lisäksi osa aloittamani kurssin kurssikirjaa. Opiskelen astrofysiikan kurssin avoimessa yliopistossa tämän syksyn aikana. Mukava oppia uutta!

Neljää eri kuosia pussilakanoita, tai oikeastaan puuvillakankaita 4*4,2 metriä...

Mukaan lähti myös poikkeuksellisen voimakkaan värinen aluslakana, josta todennäköisesti myös tulee jotain muuta.

Kirpputorit olisivat ehkä viisaampi paikka kankaiden hankintaan, mutta tykkään että materiaalit on hyväkuntoisia. No, kyllä kirppariltakin voi hyvää saada, mutta näin saa myös kuosit mieleisekseen, eikä tule niin pahoja vikaostoksia tehtyä. (Ja tietysti jo valtavat kangasvarastot olisi hyvä saada kaapista käyttöön...)

Sellainen ihana ilmestys muuten eilen tuli vastaan kuin sanomalehdestä punottu käsilaukku! Kahvipusseista tehtyjä koppia tulee nähtyä aika ajoin, mutta tämä oli minulle ihan  uusi idea. Olin laukun omistajan kanssa samalla kurssilla (työjuttu), mutta en kyllä kehdannut sen tarkemmin laukkua tarkastella. Kehuin laukkua ja omistaja kertoi tilanneensa sen kirjakerhosta. Laukku oli tehty Kolumbiassa ja jokaista laukkua kohden istutetaan yksi puu. Sanomalehtipunontaa ole nähnyt säilytyskoreissa, mutta tässä oli sanomalehti päällystetty vielä kirkkaalla muovilla. Tätä täytyy ehkä vielä kokeilla! Todennäköisesti toteutus voisi olla niin, että ensin taitellaan sanomalehtisuikale ja sitten päällystetään kontaktimuovilla. Säästyy suikaleiden ompelemisen vaivalta, jossa on mielestäni isoin työ kahvipussitöissä. Samaisella kurssilla oli myös entinen työkaverini, joka esitteli itsetekemänsä Geisha-paperi-kontaktimuovilaminaattisen penaalin.

Tällaista täällä. Neljä viikkoa töitä on takana, eka kurssi paketissa ja nyt alkaa taas hiukan helpottaa. Ehkä kohta on myös jotain raportoitavaa valmistuneista töistä.

T. Saara