Isoäidinneliöiden virkkaaminen jatkuu edelleen. Viimeksi laskiessani niitä oli 48, mutta en ole varma, olenko sen jälkeen tehnyt vielä ruudun tai pari. Tavoitteena on 63 ruutua.

Koska aletaan olla jo lähellä neliöiden yhdistämistä, aloin etsiä hyvää ohjetta netistä. Kesälomaprojektini puuvillaklangasta yhdistin piilosilmukoilla "ommellen", mutta mielestäni se ei ollut kovin näppärä tapa. Attic24-blogista löytynyt tapa vaikutti näppärältä, koska yhdistäminen tehdään viimeisen kerroksen virkkaamisen yhteydessä. Se oli juuri tapa, jota olin etsinyt. Tosin, alunperin mietin viimeiseksi kerrokseksi kiinteitä silmukoita, nyt ne näyttäisivät kokeiluyhdistämisen mukaan tulevan samoilla pylväillä kuin koko neliökin.

Ostin yhdistämiseen kolme kerää vaaleanpunaista ja kolme kerää vihreää. Yhden kokeilupunnituksen uloin kierros vie lankaa 6 g, joten 63 ruudulla se tekisi yhteensä 378 g. Heittoa saa olla enintään +1g/ruutu, jotta saisin yhden värin riittämään koko peittoon. Yksi varma vaihtoehto olisi tehdä shakkiruudutuksella joka toinen ruutu pinkillä ja joka toinen vihreällä reunalla. Teen vielä tarkentavia tutkimuksia ruudun reunaan kuluvan langan määrästä, koska käyttämäni vaa'an tarkkuus ja käsialan vaihteluja ei ole vielä näin pienessä otoksessa pystytty huomioimaan.

Jotten tekeminen loppuisi kesken, on mielessä jo pyörinyt ajatus heksagonien virkkaamisesta. Isoon peittoprojektiin en varmastikaan ryhtyisi, mutta saisihan niistä todella kauniin kaulaliinan tehtyä... Ohjetta löytyy mm. Attic24-blogista.

Blogien käytön mahdollisuudet ovat olleet kovasti ajatuksissa viime päivinä. Meillä on töissä alkamassa pienimuotoinen kokeilu siihen liittyen. Vaikka tätä blogia on tullut jo aika pitkään kirjoiteltua, itse teknisiin ominaisuuksiin ei ole juurikaan tullut kiinnitettyä huomiota. En oikeastaan kunnolla edes tiedä, miten kaikin puolin tätäkin blogia voisi parannella. Intoa siihen ei ole riittänyt, vaan ainoastaan on tottunut käytön yksinkertaisuuteen. Katsellaan, mitä syksy tuo tullessaan sillä rintamalla!

Syysajatuksin,

Saara