Syysloma on jatkunut ompelun merkeissä. Ensimmäinen hattu sai seuraa neljästä muusta hatusta. Kaava on sama SKL 7/2011 kuin aemminkin. Arvata saattaa, että nämä kaikki eivät jää omaa päätä suojaamaan vaan mahdollisesti keskitalvella sukulaisia ilahduttamaan ja muistuttamaan kesän olevan kohta jo taas tulossa. Kyllä se kesä taas nimittäin tulee, vaikka talvella pimeää olisikin!

Eilen käytiin kiertelemässä kaupoilla katsomassa höyrypesureita. Jaakon serkku kehui sellaista kesällä ja tiistaina sain myös ystävältäni Niinalta kuulla laitteen kätevyydestä. Malleja tuntuu olevan todella paljon, eikä oikein tiedä mikä niistä olisi paras. Kaupoittain tarjolla olevat mallit vaihtelevat. Joissain on jatkuvasti täytettävä vesisäiliö, osassa puolestaan täytyy kone jäähdyttää ja täyttää ajan kanssa, mikä tietysti keskeyttää hyvin alkaneen siivouksen. Asiaa päässä pyöritellessäni tuli mieleeni, että täyttösäiliöön menee säilytyksen aikana varmaan myös helpolla koirankarvoja, mikä saattaisi olla laitteelle kohtalokasta. (Koiran karvoja on meillä joka paikassa, myös ylimmillä kaapin hyllyillä jne...) Siksi saattaisi iso säiliö ilman täyttösäiliötä olla meille parempi vaihtoehto. (Vaikka kyllähän sinnekin voi koirankarva eksyä.) Kärcher on ainoa merkki, jota harkitsemme. Malli voisi olla kuvan SC1202 tai vastaava täyttösäiliöllä oleva SC 1402. Hintaeroa on noin 100 e. Toisaalta SC2500 olisi täyttösäiliöllä ja SC 1202:n hintainen, mutta puolet pienemmällä säiliöllä. Karkeiden laskelmien mukaan SC 1202:n vesi riittäisi noin 20 min höyryttelyyn, missä ajassa varmaan ehtisi aika paljon jo siivota.

kuva: Kärcher

Siivousvälineiden on hyvä olla kunnossa, jotta on mukava siivota. Meillä tuskaa tuottaa koiran tuoma kura ja kuola sekä karvat. Karvat siivoutuu mukavasti Dysonilla, mutta lattioiden ja seinien putsaus menee tällä hetkellä mopin, sumutepullon ja rätin kanssa. Höyrypesurista voisi olla apua niiden siistinä pidossa. (Tällä hetkellä ei kovin siistiä ole...) Höyrypesurissa olisi sellainenkin kiva ominaisuus, että siihen voi liittää Kärcherin oman höyrysilitysraudan. Se voisi olla monissa käsityöjutuissa näppärä. Tädilläni sellainen höyrysilityskeskus on ja hän on ymmärtääkseni ollut tosi tyytyväinen siihen. Höyryä riittää paremminkin kuin tavallisessa silitysraudassa.

Loma on tehnyt hyvää. Olen nukkunut joka päivä päiväunet, mihin ei työviikkoina ole aikaa. En haluaisi ajatella seuraavaa työviikkoa, mutta välillä se käy jo mielessä. Alkamassa on erään haastavan ryhmän kanssa neljän viikon rypistys fysiikan alkeiden parissa... Onneksi aikaisia aamuja ei jatkossa ole kuin yksi, aikaisemman neljän sijaan. Kun jouluun taas selviää, on kevät sitten helpompaa.

Lomatunnelmista,

Saara