Keskeneräisiä töitä kasaantuu helposti ompelupöydälle, kun aika ja innostus projektiin loppuu hetkellisesti. Innostuspuuskassa alkaa uusi projekti ja sitten vanhat vain kasaantuvat unohdettuun kasaan. Yksi kesän jäljiltä keskeneräiseksi jäänyt käsityö on isoäidinneliötyynyt. Virkkasin ruutuja puuvillalangasta kesälomalla, pääasiassa mökillä. Ruutuja kertyi kahteen tyynyyn, kun innostui kokeilemaan toisenlaista ruutumallia vanhasta käsityölehdestä. Ruudut liitin yhteen alkusyksystä, myös päättelyt sain tehtyä jo jokin aika sitten. Mutta sinne se oli jäänyt, kasaan muiden unohtuneiden kanssa.

Tänään aloin seuloa kankaistani sopivaa tyynyt pohjakankaaksi. Parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui tummansininen vuorisilkki. Taakse ompelin vetoketjun. Virkatut neliöt ompelin pohjakankaaseen koneen suoralla ompeleella. Ei tullut ihan viimeisen päälle siistiä jälkeä mutta riittävää kuitenkin.

Ruusuneliöt ovat mielestäni kiva lisä tavanomaisten isoöidinneliöiden keskellä.

Lankoja jäi vielä jonkin verran. Niistä voisi ajatella vaikka neuloa perusmallisia tiskirättejä jossain vaiheessa, kun tekee mieli tehdä jotain rentouttavan yksinkertaista. (Sellaiselle hommalle voikin olla tarvetta seuraavan kuukauden aikana, kun on taas haasteellinen ryhmä vuorossa.)

Ostettiin muuten höyrypesuri. Aikani harkittuani päädyttiin helppoon ratkaisuun, eli marssittiin Kodin Ykköseen ja sieltä se lähti mukaan. Malli on lopulta Kärcher SC 4100 CB, jossa tuli myös höyrysilitysrauta mukana. Uusi silityslautakin piti samalla hankkia, jotta höyry pääsee kulkemaan kunnolla silitettäessä. Hyvin puhdistaa ja silittää. Silitys erityisesti on ihan toista luokkaa, kuin tavallisella höyrysilitysraudalla. (Harkittiin yhtä käytettyä huuto.netissä ja Saksasta tilaamista, mutta menetelmien työläyden takia päädyttiin ostamaan uusi, jossa myös takuu on kunnossa.)

(kuva: Kärcher)

Tyytyväinen olen itse laitteen pieneen kokoon ja yllättävän hyvään veden riittoisuuteen. Säiliötä ei ole tarvinnut täyttää kertaakaan niinä kertoina, joina laitetta olen kokeillut. (Mm. keittiön laattalattian huolellinen pesu)

Viikon päästä on jo ensimmäinen advetti! Aikaa kuluu nopeasti... Ihanaa Joulunodotusta!

Saara