Diplomityöni sain kuukausi sitten valmiiksi ja nyt olen jo saanut ensimmäisen "oikean" työpaikkani :) Aloitan vuodenalusta matikan ja kemian opettajana Tampereen Steinerkoulun yläluokille eli käytännössä peruskoulun 9. luokalle ja lukiolaisille. Äitiyslomansijaisuuden olisi tarkoitus jatkua ensi jouluun asti. Joku saattaa ajatella, että joudun heti perehtymään steinerpedagogiikkaan, mutta yläluokilla opetus on aineenopetusta. Oikeastaan ainoa ero muihin kouluihin on alkutuntuman perusteella erilainen lukuvuoden jaksotus ja extrakurssit, joita muulla ei ole. Esimerkki tällaisesta erilaisesta kurssista matematiikassa on geometrinen piirustus, jossa opetellaan piirtämään oikein geometrisiä kuvioita.

Jouluun on alle kaksi viikkoa aikaa ja vielä on paljon lahjoja hankkimatta ja tekemättä. Jaakko ei lähdekään ensi viikolla mittausmatkalle Ruotsiin, joten täytyy sitten muuten vaan yrittää salaa tehdä kaikenlaista ;)

Tänään mennään Mikolle istumaan iltaa glögittelyn merkeissä. Pizzataikina on nousemassa. Odotellessa lähden Rasselin kanssa ulos aurinkoisesta päivästä nauttimaan. Hyvää adventtia!