Edelleenkin pidän kaikki jännityksessä ja en laita kuvia uudesta keittiöstä. Ekat tavarat on jo saatu paikalleen, mutta edelleen puuttuu osa ovista, kahvat, sokkelit sekä sähkö- ja putkiasennukset. Kuvia odotellessa laitetaan vanhasta kodista remonttikuvia reilun neljän vuoden takaa.

Vanhassa kodissa keittiö oli perinteisen mallinen suunnilleen neliö. Tiskipöydän oikealla puolella oli syöksykaappi, joita nykyisessäkin kodissa oli keittiössä jopa useita! Tässä on jo ovista osa irroitettu, mutta  alakaapeista näkyy mallia ovista.

1283872230_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uudet kalusteet hankittiin samasta paikasta kuin tälläkin kertaa. Tasojen ja peitelevyjen värikin on tasan sama tällä kertaa kuin tässä jälkeen-kuvassa. Vanhassa kodissa todettiin syväuraiset ovet epäkäytännöllisiksi puhdistaa ja sen takia ovet eivät ole samat. (Aikaisemmassa kirjoituksessa oli kuva asuntomessuilta nyt tulevista ovista.) Olin tosi tyytyväinen vanhan kodin uuteen keittiöön! Tällä kertaa kuitenkin laitoimme alaosaan enemmän laatikoita niiden käytännöllisyyden takia.

1283872116_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olenkohan väähn tylsä tai laiska ihminen, kun valitsen moneen kertaan lähes samanlaista? Keittiössä siis toistuu samat kuviot, mutta niin myös tapeteissa.

Vanhan kodin makkarin tapetit:

1283872022_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nykyisen kodin makkarin tapetit: (kuva vääristää liian keltaiseksi)

1283872032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Molemmissa siis alaosassa tummaa tapettia ja yläosassa vaaleaa, välissä lisäksi boordi.

Viime viikonloppuna jatkui taas töiden puitteissa käymäni perehdytysseminaari. Aika rankkaa opiskelua on tiedossa, kun pitäisi seuraavan talven aikana saada työn hyvin opiskeltua kolme melko raskaslukuista kirjaa. Sinänsä ei varmaan kuullosta vaikealta, mutta jokainen kirja on todella syvällistä asiaa ja vaatii todella paljon omaa pohdiskelua. Onneksi välillä tehdään myös kaikkea kivaa, kuten esimerkiksi mennään porkkanatalkoisiin maatilalle ja valmistetaan temperamenttinuket! Yritän parhaani mukaan vältellä turhia aiheita ja osallistua vain oman työni tai työhyvinvointini kannalta tarpeellisille tunneille. (Kuulostaa tosi laiskalta, mutta työnantajan vaatimat opinnot joudun käymään täysin omalla ajalla töiden ohessa ja lisäksi vielä töitä riittää tänä vuonna paljon.)

No, oliskohan valitukset siinä... Syksy näyttää kuitenkin valoisammalta, kun saan kohta keittiön käyttöön! Samalla myös askarteluhuone toivottavasti siistiytyy remontin aputilasta takaisin alkuperäiseen käyttöön ja pääsen taas tekemään ompelutöitä. Kun ei hetkeen ole päässyt ompelemaan, on mieleen tullut paljon hyviä toteuttavia ideoita mm. tunikoista, liiveistä jne.

Nautitaan syksystä!

Saara