OOK on taas aktivoitunut ja ensimmäisenä kuukauden tekeleenä on jokin käsityötarvikkeiden säilytyspaikka. Jujuna on käyttää kotona jo valmiiksi olevia kankaita. Koska minulla on aika hyvin säilytystilaa laatikoissa ompelulangoille ym., päädyin tekemään seinälle ripustettavan saksitelineen, jossa on myös neulatyyny.

1735553.jpg

Neulatyyny on kiinni tarranauhalla, joten sen saa näppärästi irti kankaiden leikkuuta ja ompelua varten. Ompelukoneeni kahvan vieressä on jo vuosia ollut pätkä tarranauhan pehmeää puolta, johon aikaisemman neulatyynyni olen voinut kiinnittää ompelun ajaksi. Tämä on ollut toimiva ratkaisu ja siksi päädyin samaan uudessakin neulatyynyssä.

Jos nyt vielä noiden tarvikkeiden historiaa kerron, niin ruudullinen kangas on jäänyt reilu vuosi sitten yli itselleni ompelemistani housuista. Samasta kankaasta on myös ommeltu niskatyyny (josta puuttuu vielä täytteet...). Beige kangas on muutama vuosi sitten Nanson tehtaanmyymälästä Lahdesta. Kangasta  oli aika runsaasti (kun halvalla sai) ja siitä on tehty ainakin sortsit, jakku ja housut. Napit ovat peräisin nappilaatikostani, johon sain täydennystä runsaasti viime vuoden lopulla Jaanalta Joensuusta. Neulatyynyn täytevanukin on kierrätettyä.