Kun noita saippuoita on tullut tehtyä kolme satsia, voi välissä kokeilla kynttilöiden valamista vanhoista kynttilän jämistä. Mulla oli valmiina viisi vanhaa kynttilälasia, joihin tein valannat. Jaakkokin innostui tästä ja se olikin mukavaa yhteistä puuhastelua sunnuntaina.

Langaksi palmikoin kalastajanlankaa, jonka päähän laitoin solmun ja langan sitten klemmarin väliin. Klemmarin avulla langan sai pysymään hyvin keskellä purkkia. Steariinin sulatimme pienessä kasarissa ja alkuun kaadoimme vähän jokaisen purkin pohjalle, jotta klemmari ja lanka jäävät hyvin paikalleen. Sitten laitettiin lanka coctailtikkuun kiinni ja keskella purkkia, minkä jälkeen kaadetiin purkki täyteen steariinia. Osassa kynttilöistä steariini meni kovasti kokoon keskeltä ja niihin piti valaa myöhemmin vähän lisää steariinia.

2204550.jpg

Ihan kivan värisiä noista tuli, vaikka olikin ihan vaan kierrätyssteariinia. Tosin, olihan ne jo valmiiksi värin mukaan lajiteltuina punasävyisiin ja sinisävyisiin. Ehkä täytyy noiden palettua loppuun tehdä sitten sinisävyisiä kynttilöitä :)