Tänään kulutin aikaani vierailemassa kahdessa ruotsalaisessa kaupassa: Biltemassa ja Ikeassa. Kamera ei tullut mukaan, joten kännykän kameralla nappasin Ikeassa muutamia kuvia.

Meillä on etsinnässä TV-taso. Harkinnassa on myös tehdä/ teettää sellainen omien piirustusten mukaan. Ikean Hemnes sivupöytä olisi melko sopivan kokoinen. Koottavia kun nämä ovat, voisi toisesta sivusta jättää risitikon pois, niin mahtuu tietokone tuohon väliin. Korkeus alahyllystä ylätasoon on 50 cm. Myös jaloissa on varaa 11 cm madaltaa, jos taso tuntuu liian korkealta.

Myös sohvapöytä pitäisi mahdollisesti vaihtaa. Ikeassa Hemnes jälleen sopivin vaihtoehto. Tässä suorakulmio- ja neliöversiot.

Askarteluhuoneessa olisi hylly tarpeen käsityölehtikansioille ja -kirjoille. Lundia voisi olla kestävä vaihtoehto, mutta myös Ikeasta löytyisi kaunista, Smådal:

Isojen kankaiden tai verhojen ja muiden liinojen säilytykseen olisi housuteline näppärä:

Tämä pesuallas on suunniteltu kai ajatuksella, että se helpottaa käsinpesua yksialtaisessa keittiönaltaassa. Kahvojen ansiosta se voisi olla myös näppärä mökillä tiskatessa; siirtyy tavallista vatia paremmin paikasta toiseen.

Keittiössä olisi "tyhjää tilaa" apupöydän tai kaapin verran. Täyspuinen pöytä löytyisi Ikeasta. Tosin ehkä mielummin haluan sen kaapin keittiöön.

Keväällä puheltiin kollegani kanssa, että kumma ettei Suomesta saa tavallisen, valkoisen, pyöreän taululiidun mallisia väriliituja. Ekat löysin Biltemasta viikko sitten (ja paketin ostinkin...) ja nyt löytyi myös Ikeasta. Näitä pitäisi päästä koekäyttämään! Tavalliset neliöpoikkileikkaukselliset väriliidut pölyävät ja aiheuttavat hengitystieoireita osalle, joten pölyämätön väriliitu olisi hyvä juttu.

Ostin myös paria kangasta: yksiväristä roosaa 100% pellavaa ja perinteissävytteistä tukevaa 100% puuvillaa. Kankaat ovat pesukoneessa kutistettavana, joten niistä ehkä kuvia myöhemmin. Kangasvalikoima on Ikeassa minun mieleeni, mutta nyt vasta ekaa kertaa kokeilin itsepalvelukangasostoksia.

Hiukan jäi harmittamaan, että en löytänyt riippukansioita. Ostin kuitenkin niille sopivan laatikon. Ehkä täytyy siis vielä uudelleen mennä käymään. Ostamatta on edelleen myös Arv Bröllop -kakkulautanen, vaikka sitä ihailin jo viime kesänä... Tarpeetonta mutta niin kaunista!

Saara