Vaikka lomalla voisi lähteä jonnekin erikoisempaan paikkaan, minä olen viettänyt lomaani ihan vain kotona. Nautin valtavasti siitä, ettei tarvitse koko ajan mennä kellon mukaan.

Minulla on pieni musta kirja, johon kirjaan aloittamani käsityöt, niihin käytetyt materiaalit kustannuksineen ja lisäksi muita huomioita sekä valmistumispäivän. Pienen mustan kirjani mukaan oli aloittanut villasekoitekankaasta liivin ja hameen heinäkuussa. Silloin ajattelin tekeväni mukavat työvaatteet valmiiksi ennen töiden alkua. Vihdoinkin tuli valmista! Liivin kaava on SKL 2/2010 ja hameen kaava SKL 12/97. Hameessa siis pääsin hyödyntämään aikaisemmin saamiani vanhoja lehtiä. Kuvasta ei ehkä tajua, mutta hame on kokeeksi tehty D-mitoituksella. Muutenkin joudun aina muokkailemaan housun kaavojen takaosaa, että yltäisi tarpeeksi ylös takaatakin.

1287649652_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun oli tämän parin saanut valmiiksi, aloin selailla lehtiä etsien sopivaa mallia aikaisemmin ostamilleni trikoille. Päällimmäisenä mielessä oli tehdä pari työpaitaa tai tunikaa. Kaavaksi valikoitui Ottobren OW 2/08 Pintuck-tunika, jonka kaavalla olin aikaisemmin tehnyt hihattoman topin. Korvasin pintuck-laskokset tavallisella rypytyksellä. Kankaina käytin Triteksistä vuosi sitten kesällä ostamaani violettia kuviotrikoota ja Eurokankaasta kesällä ostamaani raitatrikoota. Tällä kertaa jätin raitatrikoon kutistamatta, jotta raidat pusuisivät suorassa. Ekan pesun jälkeen nähdään, lisäsinkö tarpeeksi kutistumisvaraa.

1287649638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1287649662_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänä aamuna otin työn alle parien vanhojen villasukkien parsimisen. Niissä riitti yllättävästi hommaa, mutta nyt riittää taas lämpimiä sukkia talvella pidettäväksi! (Kyllä niitä muutenkin riittäisi, kun äiti mulle aina niitä tekee.)

Aamulehdessä oli vertailtu kaupasta ostetun ja itsetehdyn tunikamekon kustannuksia. Erikoista vartailussa oli se, että itse tehtyyn mekkoon käytettiin vintiltä löytynyttä (ilmaista) kangasta ja kuitenkin laskeskeltiin, että helposti maksaa kankaat ainakin 20 e. Ja ompeluun oli kulunut aikaa 3 tuntia... Paljonhan se tulos ja kustannukset tietysti riippuu siitä, kuinka kokenut tekijä on ja mistä kankaansa ostaa. No, joka tapauksessa, itse olen ainakin säästänyt ompeluharrastuksen ohessa pitkän pennin. Tai ainakin se on maksanut hyvin ostamiani tarvikkeita ja koneita takaisin. Eli kyllä ihan hyvin voi perustella uusien koneiden hankintaa syntyvällä säästöllä! (Älä Jaakko kuitenkaan luule, että olisin koneita vaihtamassa, mulla on kaikki kyllä ihan priimaa jo nyt ;) )

Hauskaa loppuviikkoa!

Saara