Viime syksyn keittiöremontin yhteydessä katosi pannumyssy. Kovin vähäistä on teen juonti ollut viime aikoina, mutta pannumyssy on silti ajoittain tarpeen. Nyt otin ja tein uuden myssyn vaaleanpunaisesta pellavasta ja raidallisesta puuvillasta. Pehmuste tuli kierrätyscollegesta. Samassa kuvassa on myös joitain viikkoja sitten valmistunut pikkuinen pussukka. Kankaat olivat verhoista yli jääneitä paloja. Ukonilmalla meillä oli hetken sähköt poikki ja sen takia kaikki saumat (vetoketjua lukuunottamatta) on ommeltu poikkeuksellisesti käsin, kuten myös yksinkertaiset kirjonnat.

Kirjoin myös pitkästä aikaaa koneella pannumyssyä tehdessäni. Lähikuva kirjonnasta:

Lomalle jäätyäni ostin kassillisen kankaita. Kaksi kangasta oli vielä käyttämättä. Niistä toinen oli punaruudullinen puuvilla, josta suunnittelin tekeväni mekon. Mekkoja käytän niin harvoin, että suunnitelma muuttuikin shortseiksi. Kaava on SKL 1/2003 Suomi-housuista muunneltu.

Pari vuotta sitten tein Anulle turvakaukalovaatteen vauvaa varten. Silloin toinen ystäväni Pami kehoitti laittamaan kaavan talteen, jos hänkin sellaisen joskus voisi saada. Pamin laskettuun aikaan on pari viikkoa ja hänkin tulee sellaisen saamaan. Kankaana on ylijäämäfarkkua ja fleeceä. Fleeceä en tähän lähtenyt erikseen ostamaan, mutta Prismasta sai sopivaa kangasta torkkupeiton muodossa. Olen muidenkin lukenut torkkupeittoja materiaaliksi ostaneen, joten ei kirpaissut yhtään sellaista käyttää.

Vauvan sukupuolesta minulla ei ole tietoa, joten väriksi valikoitui tytöille ja pojille sopiva kelta-oranssi.

Seuraavia käsitöitä suunnitellen,

Saara