Hiihtoloma alkaa olla jo ohi, mutta paljon on ompeluksia muistona ahkerasti käytetystä lomasta.

Tässä on juhlapaita, jota suunnittelen käyttäväni valmistujaisjuhlassani. Kaava on Suuresta Käsityölehdestä 10/06. Edessä ylhäällä on "liivi", joka on poimutettu keskeltä nyt nauhalla, mutta etsin siihen metallirengasta, jollainen siihen varsinaisesti kuuluisi.

1337268.jpg

Sitten hame, jonka kaava Ottobre Womanista (tarkkaa numeroa en nyt muista) ja ollut tekeillä jo pidemmän aikaa. Vetoketjun kiinnityksen kanssa oli jotain ongelmaa, kun ohjeessa käskettiin ommelle vuori sisäkautta vetoketjuun kiinni ja ei onnistunut jostain syystä. No, valmista tuli korjausten jälkeen.

1337267.jpg

Kävin loman kunniaksi kaupungilla piipahtamassa ja tie kulki myös Eurokankaaseen. Taisi mennä homma taas överiksi, kun kankaita kertyi mukaan iso kassillinen. LÄHES kaikille kankaille olen jo keksinyt käyttökohteen ja kaksi kangasta on jo päätynyt vaatteeksi asti. Ensimmäinen ompelukseni oli kevyt puuvillapaita (SKL 1/07) kesäksi, mutta siitä en huomannut ottaa kuvaa. Kangas on ohutta beigekuviollista puuvillaa pienillä kultakoristeilla. Toinen oli samettimaisesta paksusta neuloksesta ommeltu kietaisukauluksellinen pusero (SKL 1/07). Oikeasti pusero ei ole kietaisumallia ja muunsin sitä vielä niin, että vasen kappale ulottuu vain toiselta puolelta tulevan osan yläreunaan, joten alaosa ei ole kaksinkertainen.

1337270.jpg

Aikaisemmin mainitsinkin valmistumisesta ja ensi viikolla sen pitäisi tapahtua. Kyselin eilen vielä tiedekuntasihteeriltä, ja hänen mukaansa kaiken pitäisi olla kunnossa. Nyt vaan odotellaan, että dekaani panee nimensä alle. Tutkinto on siis diplomi-insinööri ja lisäksi matemaattisten aineiden opettaja (fysiikka, matematiikka ja kemia). Juhlat on suunnitteilla huhtikuun alulle. Kutsutkin jo tein, mutta niistä en ole vielä ottanut kuvaa.