Harrastusten tulisi pääasiassa tuoda elämään iloa, mutta saumurin korjauttamisesta tuli kyllä aika kovasti harmia. Edellisessä kirjoituksessani kirjoittelinkin saumuriin tulleesta oudosta viasta. No, eihän se takuuseen mennyt takuun voimassa olosta huolimatta. Hiukan ihmettelen, mitä se takuu sitten oikein kattaa? Samalla huomautin irronneista pistolevyn piikeistä ja ajattelin saavani niiden paikalleen laiton takuuseen. Ei kuulemma kuulu pistolevy takuun piiriin. Ymmärrän kyllä, että naarmutus ja neulasta tulleet reiät pistolevyssä eivät kuulu takuuseen, mutta luontipiikkien ei kyllä kaiken järjen mukaan kuuluisi irrota missään vaiheessa. Hintaa huollolle + uudelle pistolevylle tuli 70+70 eli 140 e yhteensä, joka on mielestäni aika iso summa sellaisista korjauksista, jotka lähes kokonaan oltaisiin voitu tehdä kotona. Kyseinen ompelukonemyyjä on niin kova puhumaan, että maksutilanteessa en vain saanut pantua vastaan. En ollut missään vaiheessa tilannut uutta pistolevyä enkä varsinaisesti huoltoakaan.

Kotona ja seuraavana päivänä selvittelin asiaa mielessäni ja ihan konkreettisestikin netistä sekä Brotherin maahantuojan huollosta. Maahantuojan huolto olisi veloituksetta liimannut piikit ja kääntänyt suoraksi sen kolmannen piikin. Kotona tarkistimme myös pistolevyä ja totesimme, että "uusi" pistolevy ei olekaan aivan oikeasti uusi. Levyssä näkyi selkeitä neulan reikiä ja piikitkin näyttivät paikalleen liimatuilta. Ja olin maksanut 70 euroa korjatusta pistolevystä! Soittelin ompelukonekauppaan todella kiukkuisen puhelun, taisi molemmissa päissä puhelinlinjoja käydä ihmiset jossain kiertoradalla asti. Myyjä lupasi selvittää asiaa, koska he olivat pistolevyn tilanneet Brotherilta.

1268669196_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään soittelin uudelleen myyjälle. Välillä meinasi taas myyjä lähteä kiertoradalle, mutta toppuuttelin häntä ja saimme lopulta kompromissin asiassa. Ehkä huolto oli paikallaan, mutta en ollut tilannut pistolevyä, joten sovimme että myyjä palauttaa minulle pistolevyn hinnan ja saan pitää nykyisen pistolevyn. Mikä oli positiivista, myyjä myös lupasi, että jos en saa itse liimattua irronnutta piikkiä paikalleen, voin käydä heillä veloituksetta vaihtamassa pistolevyn uuteen.

Eliisa oli löytänyt vanhoja Novita-lehtiä kirppikseltä. Täytyy hiukan minunkin kehua, että minäkin sain vanhoja käsityölehtiä äidiltäni. Hän käy eläkepäivillään vapaaehtoisena töissä seurakunnan kirpputorilla ja sieltä oli ilmaiseksi saanut pari kassillista lehtiä. Noin vuodesta 99 lähtien alkavat lehdet tuntua aika uusilta. Uskomatonta että ne ovat jo yli 10 vuotta vanhoja!

1268669186_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edullinen Bortherin peitetikkikone oli mennyt myyjältä heti, joten olen kääntymässä Janomeen. Englantiin taitaa siis lähteä tilaus, koska Suomen hinnat eivät ole kovinkaan kilpailukykyisiä. Vielä on mietinnässä, että uudempi vai vanhempi versio Janome CoverPro 1000:sta...