Appivanhemmilla on mahdottomnn hyvä kanterellisilmä. Olemme saaneet kaksi ämpärillistä kantarelleja heiltä tänä syksynä, enemmänkin olisimme halutessamme saaneet. Yhden ämpärillisen vein myös työkavereideni iloksi vapaaseen jakeluun töihin.

Jääkaappiin oli kertynyt jonkin verran kasviksia, joille ei tuntunut riittävässä ajassa löytyvän sopivaa syöntihetkeä. Joskus aikaisemmin päädyin samaan ratkaisuun: pilkoin ne monitoimikoneessa raasteiksi ja pakastin woksekoitukseksi kastikkeissa ja keitoissa käytettäväksi.

Samalla kerralla valmistui myös isohko erä evästä: Kanawokkia ja riisiä. Itselleni tein lisäksi kantarellimuhennosta, joka olikin todella maukasta.

Omenoitakin appivanhemmat ovat meille kantaneet, mistä johtuen omenapiirakkaa oli "pakko" tehdä.

Askarteluhuoneessa pöytäni on kaaoksen vallassa. Epätoivoisesti yritin siitä jotain saada pois. Valmiiksi tuli koiranruokasäkkikopan (vrt. kahvipussikoppa) kahvanvaihto mustaan tukevaan muovinauhaan, äitini Jaakolle tekemien villasukkien päättely ja tyynyliinan pienennys. Isoäidinneliötkin etenevät. Enää muutama jäljellä ja alkaa yhteenliittäminen! Kesäprojektistani eli puuvillaisesta isoäidinneliökoristetyynyliinasta päättelin muutamia lankoja, mutta hommaa riittää siinäkin.

Meillä oli toissayönä vartiovuoro klo 2-6 purjehdusseuralla. Tälläkin hetkellä väsyttää liikaa, että jaksaisi mitään ihmeempää tehdä. Sain sentään aamupäivällä pari  aikaisemmassa viestissäni mainitsevaa lakanakangasta silitettyä pesun jäljiltä. Niistä voi alkaa suunnitella vaikka joululahjoja!

Saara