Tädilläni on mahtava puutarha. Hän on todellinen puutarhaihminen ja muutama vuosi maalle muutettuaan hän on saanut pihansa kukoistamaan. On nättiä kukkapenkkiä siellä täällä. Myös kasvihuone, marjapensaat ja hedelmäpuut löytyy samasta kauniista miljööstä. Viikon sisään kävin kaksi kertaa maalla. Ekalla kerralla sain mukaan omenoita kolme ämpärillistä ja tokalla kerralla kaksi ämpäriä omenoita sekä kasi ämpäriä punaherukoita. Niitä säilöessä on viikko ja viikonloppu kulunut vauhdilla. Keittiössä on ollut todellista suurtalouskeittiön tunnelmaan.

Tällä kertaa laitoin osan omenoista tuoreena siivuiksi ja pakkaseen. Vanhat kaupanpurkit on näpääriä myös pakastamisessa.

Osa omenoista päätyi kuivuriin. Osa päätyi omenahyveeseen. Tähän ei ole sen kummempaa ohjetta kuin että omenapalat laitetaan kulhoon, päälle kanelia, kardemummaa, sokeria, kaurahiutaleita ja aitoa voita. Hyvää tulee, kun antaa muhia noin 150 asteessa vähintään puoli tuntia, saa olla pidempäänkin.

Yksi maijallinen liisallinen tuli omenamehua tällä kertaa, kun laitoin ison osan muihin muotoihin. Myös syömäomenia jäi mukavasti:

Aikaisemmin valmistunut kassi hameen vuorista:

Muiden blogien onnistuneiden ompeluiden perusteella innostui kokeilemaan Ottobre Womanin 5/2009 Bohemian-tunikan tekoa. Nopeastihan se valmistui, kun oli selkeä ja yksinkertainen malli. Kankaana on joitain vuosia sitten Eurokankaan alesta ostamani polyesterikangas, josta suunnittelin ensin housuja, sitten kassia ja tämä siitä nyt sitten tuli. Kangas on ollut jotenkin todella hankalana kaapissa odottamassa, koska noin polyesterinen kangas ei tunnultaan ole minulle mieluisa. Tunikan alle tulee puettua varmaan trikoopaita, joten polyesteri ei pääse iholle. Kiva malli mielestäni, voisin tehdä toisen trikoosta.

Mosaiikkitarjottimia olen tehnyt pitkään ja hartaasti. Eilen sain jo Jaakolta hienovaraisen huomautuksen, että voisikohan takapihan pöydälle tehdä tilaa hänen projektilleen (moottorisahan moottorin kunnostus...). Olihan homma jo aika pitkäksi mun osalta venynyt. Eilen liimasin loput mosaiikit paikalleen ja tänään on ollut vuorossa saumaamista. Ikinä en ole mitään saumannut, joten se oli hyvää harjoitusta. Saumauslaastit oli pieniä nyssäköitä keittiö- ja kylpyhuoneremonteista. Valkoista oli onneksi runsaasti, joten ei haitannut vaikka jouduin tekemään laastia jopa kaksi kertaa lisää! Mosaiikki vie sauma-ainetta paljon enemmän kuin käyttöohjeessa mainitut 1 kg/m2.

Mosaiikkia jäi vielä, joten niistä voisi askarrella vielä vaikkapa pannunalusia.

Tänään lähti muuten vika lomaviikontynkä käyntiin. Torstaina ja perjantaina on kokouksia, maanantaina alkaa opetus. Näin se pitkäkin loma on kohta ohi. Onneksi mulla on ihanat työkaverit, jotka tekee harmaastakin päivästä aurinkoisen!

Saara