Tein kaksi vuotta sitten ensimmäisen kokeiluversion Amy Butlerin Weekender Travel Bagista. Samoihin aikoihin tein myös vaaleanpunaruudullisesta kankaasta Sophia Carry Allin. Nyt vaaleanpunainen käsilaukku sai parin vaaleanpunaisesta Weekenderistä.

Ihan lyhyen aikaa projekti ei kestänytkään! En ole laittanut muistikirjaani ylös aloitusaikaa. Pohjan tukikankaan kanssa oli ongelmia, joten päädyin korvaamaan kovan tukikankaan kiinnisilitettävällä tukihuovalla. Vuorinkin tein vasta tänään valmiiksi. Ohjeesta poiketen ompelin vuorin kiinni ompelukoneella vetoketjun ompeleen kohdalta. Lisäsin myös päätytaskuihin vetoketjut. Nyt siellä voi säilyttää vaikka kännykkää.

Suunnitelmia olin alunperin tehnyt myös beigen puuvillakankaan varalle. Kangas on ja pysyy kaapissa odottelemassa. Sen sijaan mahdollisesti tummanharmaasta ruudullisesta polyeasteristä saatan vielä intoutua kassia ompelemaan. Mallina tulee todennäköisesti olemaan Sophia Carry All tai Ottobren Peapod, jollaisia olen kolme tehnyt lahjaksi kesällä 2009. Myös Amy Butlerin Cosmo Bag voisi olla kiva. Tosin siihen sopisi paremmin se varastossa oleva kukkakangas. Kaava löytyy tämän kevään Suuresta käsityölehdestä, mutta myös ekan linkin mukaisesta kirjasta, jota saa kuulemma myös Suomen kirjakaupoista. Siinäpä hyvä nimpparilahjatoive...

Valmistuneista kaksista housuista ei ole vieläkään kuvamateriaalia, koska kuvaaja ei ole vielä aloittanut lomaansa. Ehkä niistäkin vielä kuvan ehtii ottaa. Viime viikolla ostetuista kankaista enää kaksi on käyttämättä -tosin puolustuksena täytynee sanoa, että varastoista olen saanut kulutettua 3 kangasta. Silti varastoja vaan riittää ja riittää. Mm. viime kesänä tilaamani kaksipuolinen fleece odottelee edelleen ompelijaansa.

Olen alkanut varovaisesti miettiä ompelukonemerkin vaihtoa. Minua kiinnostaisi Pfaff siinä olevan IDT-syötön takia. Pfaffit on ominaisuuksiltaan muuten melkein samanlaisia kuin Husqvarnat, onhan ne samalla linjalla valmistettu. Mahdollinen vaihdokki olisi Pfaff Creative 2.0. Se tarkoittaisi 200x360 mm kirjonta-alan vaihtamista 200x260 mm alaan, mutta toisaalta ompeluominaisuudet saattaisivat olla paremmat IDT:n takia. Yllättävän vähän sitä kirjontaominaisuutta tulee käytettyä, kun kirjontalaite täytyy kuitenkin joka kerta erikseen laittaa paikalleen. Täytyypä kunnostautua lomalla ja pitää oikein kirjontapäivä.