Linnunradan käsikirja liftareille on viisiosainen trilogia, josta sain lukuvinkin astrofysiikan kurssilla tänä syksynä. Niinpä lainasin sen kirjastosta joululoman lukupaketiksi. Eka viidennes on luettuna. Sitä on kiva lueskella jokaisessa sopivassa välissä.

Netistä löysin (taas jostain blogista, jota en muista) nätin myssymallin ja aloitin sellaista neuloa jouluna. Tässäkin tuli taas tehtyä lähes ennätys neulontanopeudessa, koska sain sen jo parissa päivässä valmiiksi! Malli on Garnstudion Ariel. Lankana käytin 7 veljeksen vahvuista ja koostumuksista Laurin villalankaa, jota ostin Lahden Kärkkäiseltä pari viikkoa sitten. Langan ohuuden takia silmukkamäärät olivat alussa 108 s ja kuvio-osassa 132 s. Lopussa neuloin joka toisen silmukan yhteen ja sitten seuraavalla kerroksella joka silmukan yhteen. Silmukoita jäi paljon jäljelle, mutta suppuun sen sai silti ihan mukavasti vielä.

Neulonta on mulle todellista kärsivällisyyden ja tahdon kasvattamista. On se alkanut sujua paremmin harjoittelun lisääntyessä, mutta kyllä ompeleminen silti on mieluisampaa hommaa. Kaivoin eilen esiin myös alkusyksystä aloittamani isoäidinneliöpeiton, josta sain tänään yhdistettyä 6. rivin (yhdeksästä) neliöitä. Hitaasti etenee homma, mutta kyllä se vielä valmistuu.

Meillä tuli niin sanotusti maidon ylituotantoa jouluna, kun ostettiin maitoa reilusti, mutta sitten oltiinkin melkein koko ajan jossain vierasilla syömässä. Eilen laitoin maalaisleipätaikinan litrasta maitoa kohoamaan ja tänään leivoin neljä leipää. Täytyy sanoa, että todella yksinkertainen taikina on ja ainakin ulkonäkönsa puolesta vaikuttaa herkulliselta. Päällä rapea pinta ja toivottavasti sisällä pehmeää höttöä... Jauhoiksi käytin pääasiassa valkoisia vehnäjauhoja, mutta lisäksi mukana on 3 dl ruisjauhoja ja 3 dl täysjyvävehnäjauhoja.

Käytiin muuten eilen (28.12.) veneellä miehen suvun kesämökillä saaressa. Järvi oli ihan sula, mikä on aika poikkeuksellista. Anoppikaan ei kuulemma pitkän mökkeilyhistoriansa aikana ole koskaan näin myöhään käynyt veneellä saaressa.

Viimeisistä vuoden päivistä nauttien,

Saara