Suolaa kuluu tavanomaisessa ruoanlaitossa meillä hyvin vähän. Tällä kertaa suola yhdistettiin lakanamakkaraan.

"Mausteeksi" tuli myös "kaakaojauhetta" Dylonin paketista:

Samaan soppaan heitettiin myös muutamia vaatekappaleita, joissa oli lähinnä pesussa tulleita väriläiskiä tai muuten vaan kauhtuneet värit:

Pyykkikone pyöritti sekoitusta kerran väriaineen kanssa, toisen pesuaineen kanssa. Kuivattuaan tulos näytti tältä (tai ainakin suunnilleen, mm. pallopaita on enemmän viininpunainen):

Säilöntää on harrastettu tädiltä saaduilla omenoilla. SAin hurjat kolme ämpärillistä puusta pudonneita omenoita. Osa oli oikein hyviä, osassa vähän kolhuja. Leikkelin omenoista hyvät osat yhteen mehumaijalliseen. En höyryttänyt niitä ihan loppuun asti, koska tein pehmenneistä omenalohkoista sosetta. Hella oli täynnä kattiloita, kun osaa piti höyryttää höyrykattilassa. Ei mehumaijakaan tiettyä rajaa enempää vedä.

Soseen purkituksen ohessa piti harjoittaa kotitarvekeksimistä, kun hillopurkkien suut oli liian pieniä suhteessa hillosuppiloni kokoon. Jääkaapista löytyi lähes tyhjä ketsuppipurkki,

jonka poikki leikkaamalla, korkin poistamalla ja pesemällä sai muunnettua oikein käteväksi ja sopivaksi hillosuppiloksi.

Tänään keräsin mnustaherukat ja siellä ne höyrystyy höyrykatttilassa. Niistäkin taidan tehdä sosetta höyrytyksen jälkeen. Mustaherukka on todella terveellistä, siinä on mm. paljon C-vitamiinia. Huomenna lähden maalaismaisemiin (tädilleni) keräämään punaherukoita, niin jatkuu taas mehujen keittäminen.

Viikko lomaa jäljellä. Kuinka sitä osaa töihin taas mennäkään?

Saara