Kovassa kuumuudessa ei viitsi pihatöitä tehdä. Eilen illan viilentyessä aloitin mansikkapenkin uusimisen. Siellä kasvoi runsaasti rikkaruohoja, ja olihan se koirakin aika pahasti taimet tallonut mansikoita syödessään. Naapurikin kysyi viime viikolla, että mitä ihmettä meillä siinä kasvaa, joten olipahan jo aika laittaa uusiksi.

Napsin taimet maasta irti, samalla myös rikkaruohot saivat kyytiä. Maan muokkausta, vähän lisämultaa ja pääsi muovia laittamaan. Muovi ja istutus tapahtui tänä aamuna, vielä viileään aikaan. Muovina ei ole mitään virallista mansikkamaamuovia vaan ihan tavallista jätesäkkiä kaksi kerrosta päällekkäin. Saa nädä, kasvaako tuossa enää ensi kesänä mansikkaa tämän uudistuksen jälkeen. Ylijääneitä taimia en heittänyt pois, vaan istutin ne (tosin aika huolimattomasti) metsän puolelle, jos vaikka tarvitaan täydennystä mansikkapenkkiin.

Mosaiikkitarjottimessa on nyt jo mosaiikit kiinni. Saumaus vielä puuttuu, mutta tässä nyt edes jonkinlainen kuva. Tarjotin on Ikean Klack-tarjotin, josta hiottiin lakka pois ja maalattiin valkoisella Helmi-kalustemaalilla. Mosaiikin päädyin liimaamaan kontaktiliimalla, vaikka myöhemmin totesin monen käyttäneen Erikeeperiä.

Mosaiikit on meidän vanhan kodin pesuhuoneremontin ylijäämiä. Mosaiikkia tuli vain ohut vaakaraita seiniin, joten neliöstä riitti askarteluihin.