Joulutoivotukset jäivät blogikirjoituksista välistä tällä kertaa, vaikka toki kaikille hyvää joulua toivoinkin.

Joulu tuli todella oikeaan aikaan. Niin kuin täältä blogistakin huomaa, juurikaan ei ole stressiä otettu blogin päivittämisestä. Kotona jouluvalmistelut ovat olleet vähäisiä. Töissä puskettiin pitkää päivää loppuun asti -loma alkoi vasta 22.12. Työstressin keskellä pienet joululahjavalstelut olivat hyvinkin rentouttavia. Siinä valmistui ennätysajassa kahdet villasukat kummipojille, 3v ja 7v.

Langat on kaikki Lankamaailmasta reilu vuosi sitten ostettuja. Jos aikaa olisi ollut enemmän, myös kummityttö 6 v olisi saanut villasukat. Innostuin kokeilemaan Suuressa käsityölehdessä viime vuonna ollutta erilaista kantapäämallia, joka osoittautui oikein näpääräksi. Kantapäänteossa on aina minua häirinnyt silmukoiden noukkiminen kantapäänreunoilta ja tässä mallissa sitä ei tarvitse tehdä. Kantapää valmistuu kaventaen ja leventäen ja muistuttaa kaupan nilkkasukkien kantapäätä.

Jouluksi paketoin muutamille sukulaisille kesällä tekemiäni tarjottimia. Niiden lisäksi tein laatoista ja korkkialusista pannunalusia.

Nyt on edessä kaksi viikkoa lomaa. Aluksi parannellaan nuhaa ja järjestellään paikkoja kotona. Toivottavasti jossain vaiheessa pääsee myös käsitöihin käsiksi. Monista blogeista olen lueskellut jo innostavia ideoita, mutta niitä täytyy vain alkaa toteuttaa. Ideoita riittää varmasti myös ensi vuoden joululahjoihin, joita voi alkaa tehdä jo vaikka heti...

Jouluisista tunnelmista hyvää loppuvuotta toivotellen,

Saara