Törmäsin Siksaksis-blogissa kauniisiin Kusudama-kukkiin. Lyhyellä surffauksella löytyi ohje kukkien ja kukista tehdyn pallon tekoon. Sunnuntaina vinkkasin asiasta äidilleni ja samalla osoittelin hänen veljeltään saamiaan vanhoja kirjoja, että olisikohan niistä materiaaliksi. No, siitä se sitten lähti. Netistä etsittiin uudelleen ohje, alkoi leikkaus paperileikkurilla ja pian myös taittelu.

Taittelu kävi nopeasti.

Liimaamiseen tarvittiin pyykkipoikia avuksi, jotta osat pysyivät oikeassa asennossa.

Samalla tuli leikattua ja taiteltua palat useampaankin palloon.

Aluksi käytimme liimana paperiliimaa puikosta, mutta myöhemmin selvisi, että Erikeeper on hommaan kätevämpää. Liimailin kotona "terälehdet" yhteen kukiksi ja sitten kolmen kukan ryhmiin.

Kolmen kukan ryhmät liimasin vielä pareittain yhteen. Lopuksi liimattiin puolipallot yhteen ja samalla piti pujottaa ripustusnauha pallon sisään.

Vanha paperi sopii tähän tarkoitukseen vallan mainiosti!

Pallon lopullinen halkaisija äärimmäisistä kohdista mitattuna on vain 8 cm. Ohjeessa käskettiin neliöt tehdä kokoon 7 cm x 7 cm, mutta muuttamalla neliöiden kokoa saa tehtyä eri kokoisia palloja. Tosi kiva askartelu! Suosittelen muillekin. Ohjeet löytyvät netistä: Osa 1, osa 2.

Tällä viikolla on vähän helpompaa töissä, joten pitää ottaa omaakin aikaa iltaisin. (Normaalisti menee helposti seitsemään töiden parissa.)

Mukavaa viikkoa!

t. Saara